Slovenija najbolj trajnostna destinacija v Evropi

9. marca, 2018
Zelenci iz zraka (Foto: Matevž Lenarčič, STO)

Slovenija je ena od šestih najboljših destinacij na svetu in najboljša v Evropi, je v sredo odmevala novica z ITB Berlin, najpomembnejše svetovne turistične borze.

Za najboljše v okviru nagrade Sustainable Destinations 2018 Top 100   v kategoriji Best of the Planet – Best of Europe  so razglasili destinacije, ki v Zeleni shemi slovenskega turizma nosijo znak Slovenia Green Destination, ter Ljubljano in Podčetrtek kot zlati zeleni destinaciji.  

Slovenska turistična organizacija, ki je razvila Zeleno shemo slovenskega turizma in jo vodi, je na  globalni turistični borzi ITB Berlin danes slavila še enkrat: prejela je dve priznanji za odličnost na področju promocijsko-komunikacijskih orodij. Tako za  promocijski video Feel Pure Love kot publikacijo Doživetja kulture je v okviru nagrad The Golden City Gate prejela drugo mesto.

Najbolj trajnostna v Evropi in med šestimi na svetu

Po uspešno opravljeni prijavi so se nosilke znaka Slovenia Green Destination ter Ljubljana in Podčetrtek kot Slovenia Green Destination Gold med 100 globalnimi destinacijami Global Top 100 Sustainable Destinations najprej uvrstile med 32 finalistk, na današnji podelitvi v okviru največje in najpomembnejše globalne turistične borze ITB Berlin pa med deset nagrajenk. Po prejetju  nagrade Sustainable Destinations 2018 Top 100  Best of the Planet – Best of Europe  za svoje vodilno  mesto na področju trajnostnega turizma v Evropi je Slovenija hkrati postala ena od šestih najboljših trajnostnih destinacij na svetu in najboljša v Evropi.

“Na Slovenski turistični organizaciji smo ponosni, da nam svetovne organizacije priznavajo vodilno mesto na področju razvoja trajnostnega turizma. Oblikovali smo strateške smernice trajnostnega turizma in si kot glavni cilj zadali, da postane Slovenija ena najbolj trajnostnih držav na svetu,” je dejala mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije. Poudarila je še,  da s trajnostno naravnanim delovanjem vplivamo na ohranjanje okolja, na bolj konkurenčno poslovanje podjetij,  na boljšo kakovost življenja prebivalcev in boljšo izkušnjo turistov v Sloveniji.

Vir: STO

 

(Visited 17 times, 1 visits today)