6 namigov za domače sladoledne lučke za velike in majhne otroke

17. junij, 2018
(vir: pexels)

Obvezna oprema so modelčki za domače sladoledne lučke. In ogromno domišljije. Nekaj sadja in zelišč, ali čokolade in orečkov, smetane ali jogurta … In samo nekaj minut časa.

1. Iz melone iz sveže mete

V mešalniku zmešamo pol melone (narezane na koščke in izkoščičene), tretjino skodelice sladkorja, 8 listkov mete in eno limeto. Zmešamo, napolnimo modelčke in jih za nekaj ur postavimo v zamrzovalnik.

(vir: pexels)
(vir: pexels)

2. Iz arašidovega masla in grškega jogurta

Zmešamo skodelico arašidovega masla, pol skodelice vanilijevega grškega jogurta, dobre pol skodelice mleka in žličko ali dve medu (po okusu). Napolnimo modelčke in zamrznemo. K temu okusu se čudovito poda čokoladni preliv, za katerega zmešamo (nad soparo) čokolado, nekaj arašidovega masla in žlico ali dve kokosovega olja. Ko se malce ohladi, v čokoladno zmes do polovice potopimo lučke.

3. Iz borovnic (ali drugega sadja) in smetane

V mešalniku zmešamo borovnice z vodo (žlička ali dve) in malo sladkorja. Ločeno stepemo sladko smetano in še malo sladkorja (po okusu). Obe masi zmešamo in napolnimo modelčke. Pri tem receptu namesto borovnic lahko uporabimo katero drugo jagodičevje, banane …

(vir: pixabay)
(vir: pixabay)

5. Ananas, kosos in …

Ananas in kokos sta od nekaj dober par. V mešalniku zmešamo koščke ananasa, kokosovo olje in po potrebi posladkamo z malo medu. Za večerno zabavo lahko dodamo še malo belega ruma, pa imamo najbolj osvežilno ‘pina colado’.

(vir: pexels)
(vir: pexels)

6. Jagoda in banana

Zmešamo banano in jagode. Lahko dosdamo malo navadne vode, navadnega jogurta ali kokosove vode. Zamrznemo.

7. Čokoladne

Nad soparo stopimo čokolado (temno ali mlečno, odvisno od okusa). Ko se malce ohladi, dodamo mandljevo mleko (lahko pa tudi navadno). Če bi želeli čokolado z dodatkom, lahko v zmes naribamo malce pomarančne lupine (ekološke) ali pa dodamo nekaj pretlačenih malin. Zmešamo, zamrznemo.

(vir: pexels)
(vir: pexels)

 

(Visited 9 times, 1 visits today)