Si upate? Virtualni zipline spust s Triglava!

13. avgusta, 2019

V Slovenskem planinskem muzeju so ob desetletnici delovanja predstavili novo doživetje, virtualni spust po jeklenici s Triglava. Interaktivna izkušnja ponuja varnejši pogled na znamenito goro brez nevarnosti planinstva.

Vir: planinskimuzej.si

Poletite tik nad najvišjimi slovenskimi vrhovi. Spustite se z vrha Triglava in uživajte v dih jemajočih razgledih doline Vrata. Pristanite v Slovenskem planinskem muzeju in se prepustite muzejski pripovedi, ki jo boste doživeli med lastnim vzponom na goro.

“Virtualni zipline omogoča, da si obiskovalec muzeja povsem varno namesti varovalni pas, sede, si natakne 3D očala ter se spusti s Triglava. Lahko se vrti 360 stopinj ter spoznava vse okoliške gore, leti mimo ptic in po dobrih dveh minutah pristanek pred planinskim muzejem,” pojasnjujejo v muzeju, ki stoji v Mojstrani, obiskovalcem pa predstavlja slovensko planinsko dediščino. V njem si lahko sicer med drugim ogledamo prvi slovenski reševalni helikopter, cepin Staneta Belaka – Šraufa, s katerim se je vzpel na Everest, in številne druge predmete iz slovenske in jugoslovanske planinske zgodovine.

Vir: Planinski muzej Slovenije

(Visited 19 times, 1 visits today)