Sekaško tekmovanje lastnikov gozdov

19. oktobra, 2017
Foto: Tomaž Škorjanc

Minulo soboto se je v Latkovi vasi pri Preboldu, že četrtič zapored, odvijalo sekaško tekmovanje lastnikov gozdov Republike Slovenije Uniforest 2017, hkrati pa je potekal tudi hišni sejem podjetja Uniforest.

Med 39 tekmovalci tudi 3 ženske predstavnice

Na tekmovanju je sodelovalo 6 društev lastnikov gozdov, ki so sestavljali 13 ekip po 3 tekmovalce. Tudi v letošnjem letu so bile med tekmovalci 3 predstavnice nežnejšega spola. Kot posamezniki in ekipno so se pomerili v disciplinah kombiniran rez, precizni rez, zasek in podžagovanje, podiranje na balon ter kleščenje.

Zmagovalne ekipe in predstavitve strojev

Prvo mesto med ekipami je zasedla ekipa Brlec, drugo mesto ekipa Duseti Šoštanj in tretje ekipa Gornji Grad. Med posamezniki pa je prvo mesto v skupnem seštevku zasedel Mazej Janko, za kar je prejel rezalne klešče RK 250 podjetja Uniforest, drugo mesto je zasedel Jelšnik Marko, tretje pa Brlec Mihael.

Obenem je ta dan potekalo še prvo izbirno tekmovanje za ZGS OE Celje – AGRA 2018, kjer je prvo mesto zasedel Uratnik Darko, drugo Bobovnik Aleksander ter tretje Bobovnik Stanislav.

Lepo vreme je privabilo veliko število obiskovalcev, ki so si poleg tekmovanja lahko ogledali demo predstavitev raznih gozdarskih orodij in strojev. Še posebno je bilo poskrbljeno za najmanjše, saj so lahko otroci uživali v ustvarjalni delavnici, ki je bila izvedena s strani animatork Medobčinske zveze prijateljev mladine Velenje.
Vir: Uniforest

(Visited 26 times, 1 visits today)