Rožnati oktober – svetovni mesec boja proti raku dojk

30. september, 2017
Foto: Europa Donna

Rožnati oktober je svetovni mesec osveščanja o raku dojk, ki je najpogostejša oblika raka pri ženskah. V Sloveniji vsako leto za rakom dojk zboli skoraj 1300 žensk in okoli deset moških. V Europi Donni vsako leto oktobra pripravijo številne aktivnosti, s katerimi želijo obeležiti rožnati oktober, osveščati širšo javnost o raku dojk in opozoriti na pomen zdravega načina življenja, zgodnjega odkrivanja in učinkovitega zdravljenja bolezni.

 

pink-1821381_960_720

 

 

Rak dojk je v razvitem svetu najpogostejši rak pri ženskah in zato pomemben javnozdravstveni problem. Rak dojk je visoko ozdravljiv, če je odkrit dovolj zgodaj. Zato je za zmanjševanje umrljivosti pomembno predvsem zgodnje odkrivanje bolezni in takojšnje učinkovito ter vsaki bolnici prilagojeno zdravljenje.

V znamenju rožnatega oktobra Europa Donna v sodelovanju s partnerji pripravlja številne dogodke:

Foto: Europa Donna
Foto: Europa Donna

 

  • Ponedeljek, 2. oktober 2017: Ovijanje dreves v rožnate pletenine v Ljubljani v Parku Zvezda, v Postojni in na Jesenicah. Spremljajte naša obvestila na spletni strani in Facebook profilu.
  • Nedelja, 8. oktober 2017 ob 18. uri: Nogometna tekma Slovenija : Škotska, kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2018; v sodelovanju z Nogometno zvezo Slovenije vabijo, da se pridružite na reprezentančni tekmi, ki bo obarvana v rožnato in bo nosila posebno dobrodelno noto.
  • Sobota: 14. oktober 2017 ob 19.30: v Veliki dvorani Slovenskega narodnega gledališča v Mariboru humanitarni koncert ”The Frajle” in Europa Donna. V okviru koncerta bodo zbirali sredstva za pomoč ob nakupu naprave za merjenje kostne gostote ter mišične in maščobne sestave telesa – DXA, za Onkološki inštitut v Ljubljani.

 

Še več dogodkov: Dogodki Rožnatega oktobra

(Visited 7 times, 1 visits today)