Rolanje okoli Vrbskega jezera – brez avtomobilov

18. septembra, 2019

“Pred nami je drugi rolerski dogodek v sezoni 2019. Po več letih premora vas ponovno vabimo na enega izmed najprijetnejših dogodkov, ki ga organizirajo naši severni sosedje. V sklopu dneva Wörthersee Autofrei bomo 22. septembra obrolali Vrbsko jezero, saj je to edini dan v letu, ko zaprejo glavno cesto okoli jezera za promet in jo odprejo za kolesarje in roleraše,” so zapisali na rolanje.eu, ki organizirajo skupinska rolanja po Sloveniji in bližnji okolici.

Nepozabno doživetje, ki z organizacijo spominja na večje maratone po svetu, saj je dolžina kroga ravno okoli 42 km. Dogodek je netekmovalne narave, v ospredju sta druženje in rekreacija.

Nekaj nasvetov, ki so jih dodali organizatorji:

  • Na poti je tudi nekaj okrepčevalnic z vodo in sadjem, ampak vseeno priporočamo svojo tekočino in energijsko hrano.
  • Uporaba čelade je obvezna, ostali ščitniki pa so priporočljivi. Gre namreč za rolanje v skupini, kjer bo poleg nas tudi mnogo drugih (nepredvidljivih) udeležencev na kolesih, skirojih, longboardih, … zato PREVIDNO!
  • Dogodek je namenjem boljšim rolerašem, ki so kondicijsko pripravljeni prerolati 42 km. Štartamo skupaj, krog pa prerola vsak v svojem tempu s poljubnimi postanki. Po prerolanem krogu vas vabimo na prijetno druženje ob Vrbskem jezeru.

Dogodek na FB, kjer najdete več informacij: rolanje.eu

(Visited 32 times, 1 visits today)