RKS zbira hrano: Polepšajmo ljudem velikonočne praznike!

23. marca, 2018

“Ena izmed temeljnih vrednot Rdečega križa je humanost – solidarnost, pomoč ljudem v stiski, ki tvegajo revščino in socialno izključenost. Prav tako je pomembna vrednota zdravje vseh državljanov, na katerega lahko vplivamo s preventivnim delovanjem, saj lahko vsak naredi nekaj dobrega zase,” so zapisali na Rdečem križu slovenije, ki bo v ta namen v sodelovanju z območnimi združenji in Mercatorjem ponovno organiziral akcijo ‘Zbiramo hrano. Lahko prispevaš?’.

Namen akcije je zbiranje prehranskih in higienskih izdelkov za socialno ogrožene uporabnike. Izdelke bodo 29. marca 2018 zbirali prostovoljci območnih združenj Rdečega križa Trbovlje, Vrhnika, Sevnica, Kočevje, Ajdovščina, Gornja Radgona, Slovenjske Konjice, Radlje, Novo mesto, Koper, Grosuplje, Hrastnik, Krško, Maribor, Litija, Ormož, Ilirska Bistrica, Šentjur pri Celju, Idrija, Cerknica in Celje.

“Zbrane prehranske in higienske izdelke bomo takoj po akciji prepeljali v zbirne centre, kjer jih bomo razdelili med uporabnike. Po uradnih podatkih pod pragom revščine pri nas namreč živi okoli 14% ljudi, ki potrebujejo pomoč Rdečega križa Slovenije,” so še sporočili z RKS.

 

Vir: RKS

(Visited 13 times, 1 visits today)