Site icon Lupa portal

Rdeči križ Slovenije poziva k pomoči prizadetim v potresu v Albaniji

Fotografija je simbolična; foto: Pixabay

Rdeči križ Slovenije je včeraj iz Sklada solidarnosti nakazal 6.000 evrov na račun Rdečega križa Albanije za izvajanje najnujnejših programov pomoči za prizadete prebivalce. Ocenjeno je, da je prizadetih 100.000 ljudi, okoli 30.000 med njimi potrebuje takojšnjo pomoč. Med njimi jih je kar 2.500 ostalo brez doma.

Mnoga nacionalna društva Rdečega križa in Rdečega polmeseca iz vse Evrope so Rdečemu križu Albanije in prizadetim prebivalcem na različne načine prihitela na pomoč. Generalni sekretar albanskega Rdečega križa, g. Artur Katuci je ob tem dejal, da v času, ko pomoč zelo potrebujejo, cenijo solidarnost in pomoč prijateljev iz Evrope in dodal: »Tega ne bomo nikoli pozabili.«

Rdeči križ Slovenije prosi in poziva vse, ki želijo pomagati prizadetim ob katastrofalnem potresu v Albaniji, da svoj prispevek za akcijo “Potres Albanija” nakažejo na TRR Rdečega križa Slovenije, Mirje 19, 1000 Ljubljana, ki je odprt pri banki SKB:

SI56 0310-0111-1122-296, SWIFT: SKBASI2X
Koda namena CHAR
Sklic SI00-96883

Darujete lahko tudi tukaj.

Rdeči križ bo o potrebi po prostovoljcih in zagotavljanju druge pomoči javnost obvestil takoj, ko bodo sodelavci RK Albanija sporočili, če kaj potrebujejo.

 

(Visited 118 times, 1 visits today)
Exit mobile version