Rajhenburški dan čokolade in likerjev 2016

28. oktober, 2016

<![CDATA[Na gradu Rajhenburg, v Krškem, je letos drugič organiziran Rajhenburški dan čokolade in likerjev. Dogodek, ki je lansko leto požel velik uspeh in odmevnost, je zasnovan na bogati dediščini, ki so jo Brestanici, Posavju in celotnemu slovenskemu prostoru zapustili menihi trapisti.
Menihi trapisti so delovali na gradu med leti 1881 in 1947. Starejši domačini še danes pomnijo izvrstno čokolado, likerje in sir trapist iz njihove proizvodnje. Rajhenburški trapisti so bili prvi industrijski proizvajalci čokolade na Slovenskem. Proizvajali so jo pod blagovno znamko Imperial, ki jim jo je podelil sam avstrijski cesar Franc Jožef I. Bili so cesarski dobavitelji tako čokolade kot likerjev, kar je bilo največje priznanje za kvaliteto njihovih izdelkov. Izdelovali so Cacao liker iz kakava, Grande in Trapistin liker pa iz zdravilnih zelišč.
chocolates-1737503_zmanjsanaDogodek se bo odvijal na grajskem dvorišču ter v kletnih in pritličnih prostorih gradu Rajhenburg. Zamišljen je kot preplet strokovnih predavanj, predstavitev, pokušin ter prodaje proizvodov s področja čokolad in likerjev. Dogajanje bodo dodatno popestrile različne delavnice namenjene vsem generacijam. Na grajskem dvorišču ter v kletnih in pritličnih prostorih bo pestra predstavitev in degustacija izbranih proizvajalcev čokolad, likerjev, slaščičarskih izdelkov in napitkov ter pijač na osnovi čokolade. Dogajanje bo ob obogateno tudi s koncertom 2DUOS (Terrafolk violin duo in Duo Aritmija). Želja je, da prostor, ki je v začetku 20. stoletja v Evropo pošiljal eno najboljših čokolad, ponovno zaživi z vonji in okusi izvrstnih čokolad in likerjev.]]>

(Visited 7 times, 1 visits today)