LOGO_LUPA_web

Festival urbane kulture Slovenija bo na lansirnem dogodku »Lublana je urbana« poskrbel tudi za kulinarične užitke

26. junij, 2017

 

Festival urbane kulture Slovenija bo na svojem prvem dogodku 30. junija in 1. julija na osrednjem prizorišču na Kongresnem trgu poskrbel tudi za ljubitelje kulinarike. Obiskovalci si bodo lahko oblizovali prste v »Street food corner-ju«, ki ga bodo oblikovali s pomočjo cestnih kulinaričnih vozil v sodelovanju s The Slovenia.

tankr1_web

cukercekBrbončice obiskovalcev festivala bodo med drugim razvajali kuharski vitezi Lars&Sven, z eksperimentalnim pristom k ulični hrani vas bodo v nebesa popeljali Leon Street Food, Tankr bo poskrbel za vse ljubitelje slovenskih butičnih piv, za vse sladkosce pa bodo poskrbeli Cukerček in Sladki butik, pričakuje pa se še dodatna ponudba. Med 14. in 23. uro bo poskrbljeno še za tako zahtevne brbončice gostov urbanega streetfooda, v dvodnevnem festivalskem dogajanju sredi mesta, ki bo postreglo tudi z okusi Ljubljane.

Dogajanje na osrednjem odru na Kongresnem trgu se bo sicer začelo v petek, 30. 6. popoldne z nastopom slovenskih izvajalcev UBU (Introset) in Jamirko&Murat BEATTape, nadaljevalo z nastopom Franka (Velika Britanija) iz legendarne glasbene skupine Fun Lovin´ Criminals, sledil pa bo nastop Jamirka s prijatelji in lansiranje lastne produkcije festivala, glasbenega projekta  Icon. V soboto bodo Kongresni trg razgreli Ichisan (Slovenija), Jazzanova feat Paul Randolph (Nemčija) in Booka Shade (Nemčija).

V soboto, 1. julija, se bo Slovenija prvič pridružila v praznovanju  Mednarodnega dneva reggae glasbe (International Reggae Day), v Parku Tivoli bodo za atraktivno plesno popoldne poskrbeli Roots in Session, Rockers Dub Master Sound System, Dr. Bancho in številni drugi.

Oba dneva festivala se bodo na  Petkovškovem nabrežju, v Centralni postaji, Žmavcu  in drugod predstavljali mladi slovenski glasbeniki in ustvarjalci. V Moderni galeriji bo potekala tudi predstavitev projekta  Slovenology.  Za najbolj vzdržljive bo oba dneva na voljo  serija  after partijev v klubu K4, klubu Cirkus in na Metelkovi, kjer bodo med drugim nastopili  Tom Trago  (Nizozemska),  0 Phase  (Velika Britanija), Mike Vale, DJ Dey, Ichisan in mnogi drugi.

Več informacij na družabnem omrežju Facebook The Slovenia

(Visited 6 times, 1 visits today)