Projekt občine Zagorje: Razišči svoje korenine – smo vsi v sorodu?

26. marca, 2019

Zagorje je prva občina z izdelanim družinskim drevesom. “Vabimo vas k ogledu družinskega drevesa Zagorja, ki šteje že nekaj manj kot 12.000 posameznikov. Z nekaj kliki boste mnogi občani Zagorja lahko ugotovili, od kod izvira vaša družina,” so pred dnevi povabili na občini Zagorje.

Raziskovanje družinskih korenin je sicer zelo zamudno delo, ki zahteva mnogo potrpežljivosti, predvsem pa številne obiske arhivov, župnij, pregledov matičnih knjig. “To natančno delo sta namesto nas opravila Nada Brezovar in Andrej Klembas, ki sta izsledke dosedanjih lastnih študij za posamezne družine iz Zagorja ter nekaterih drugih zasavskih občin pripravljena deliti in širiti med vse, ki bi želeli raziskati svoje družinsko drevo. S pomočjo posebnega računalniškega programa, ki ga je razvil Uroš Ocepek, pa nam je brskanje po koreninah zelo olajšano,” so pojasnili.

Na TEJ povezavi boste o zanimivi temi izvedeli več.

Hkrati Občina Zagorje ob Savi v imenu avtorjev Zagorskega družinskega drevesa poziva za pomoč k izpopolnitvi: “Če ste kdaj že sami raziskovali, od kod prihaja vaš rod, lahko prispevate k nastanku natančnejšega družinskega drevesa, saj vse sorodstvene vezi žal še niso povezane v nastajajoče drevo.”

(Visited 246 times, 1 visits today)