PRIJAZNI KAMENČKI V UKC Maribor

3. decembra, 2018

»Poglej, sovica je … in ta z velikimi očkami se tako na velikooo smeje … ta ima pa srčke … in na tem piše »BODI SREČEN«, »NASMEJ SE«, … in tisti tam, izgleda kot minionček …«. Takšne in podobne stavke, smo lahko slišali v marsikaterem kotičku UKC-ja, če nas je pot čezenj peljala v torek, 13. novembra. Dneva, ki ni bil le »navaden torek, 13ti.« pač pa veliko več kot to – bil je namreč mednarodni dan PRIJAZNOSTI, katerega je društvo Humanitarček s svojo posebno akcijo PRIJAZNIH KAMENČKOV še posebej obeležilo.

Untitled-1

Tako so Humanitarčki skupaj s širno Slovenijo več tednov iskali kamenčke, nanje risali, pisali, jih barvali, ustvarjali prave male mojstrovine, da smo lahko z njimi 13. novembra risali nasmehe na obraze ljudi, ki smo jih srečevali. Tako je bil dan ob prihodu v stavbo pediatrije za otroke za tri odtenke lepši, saj so se jim očke zasvetile, ko so pred vhodom zagledali kamenčke, ki so se jim smejali, jim mežikali in pošiljali dobro voljo. Morda je kdo iz onkološkega oddelka prav na ta dan našel svoj »kamen upanja« ali »kamen poguma«, ki mu je vlil dodatno moč in pogum, da se bo še bolj boril, da premaga bolezen. Ali pa je kakšno srce prišlo v roke osebe, ki ga je nato kasneje v dnevu delila z nekom, ki ji/mu veliko pomeni. In kak zdravnik, je delal s toliko širšim nasmehom, ko mu je nagajiv minionček pomežiknil, ko je zjutraj prišel v službo.

Ja, kamenčki so bili povsod. Na večjih in manjših mestih, nekateri so našli tudi svoje skrite kotičke. A prav vsi so s seboj nosili isti pomen in željo, da nekomu polepšajo dan, pa naj bo to oseba v beli, modri, zeleni halji, ali pa preprosto pacient v pižami, saj sreča ne pozna oblik, nazivov, vlog. Najsrečnejša je, če se lahko širi med čimveč ljudi. Pa saj vemo, en sam nasmeh, nas ne stane nič, a pomeni veliko, saj je za pikico srečnejši tisti, ki ga podarja in morda spremeni cel dan tistemu, ki ga čisto po slučaju prejme.

image2

Vir: Humanitarček

 

(Visited 11 times, 1 visits today)