Prihaja Svetovni dan snega!

17. januarja, 2019

19. in 20. januarja bo dolina pod Poncami osmič zapored gostila dogodek Svetovni dan snega. Dogodek bo, kot poudarjajo, namenjen otrokom vseh starosti.

Nordijski športi, skoki in tek na smučeh

Pripravili bodo dve mali sneženi skakalnici, tekaške proge, sneženo nogometno igrišče, poligon za deskanje na snegu z Žanom Koširjem, sankaški poligon. Vso opremo si bodo otroci lahko brezplačno sposodili, poskrbljeno bo tudi za strokovno vodstvo in animacijo dogodka. Poleg športnih aktivnosti bodo v sodelovanju s partnerji na voljo tudi druge družabne aktivnosti, nagradne igre in veliko zabave.

Foto: Urban Urbanc, Sportida d.o.o., www.slovenia.info
Foto: Urban Urbanc, Sportida d.o.o., www.slovenia.info

Dogodek Svetovni dan snega je mednarodni dogodek

Dogodek se istočasno odvija po celem svetu. Več o dogodku si lahko preberete na uradni strani World Snow Day. “Zavedanje otrok, da istočasno na takem dogodku nekje drugje na svetu uživajo tudi drugi otroci vseh ras in kultur, zagotovo daje dogodku še večjo čarobnost. Preživeli bomo dva enkratna zimska dneva v najlepši dolini svetovnih prvenstev, v to ne dvomimo,” pravijo organizatorji.

Tudi v Ljubljani

“Brez dvoma bo dogodek tudi letos nepozaben. Istočasno bomo v Nordijskem Centru v Planici ta vikend gostili tudi dva FIS pokala za smučarske skoke, za dekleta in fante. V petek, 18. januarja, pa dogodek napovedujemo tudi v centru Ljubljane, v okviru dogodka Športna zima v Ljubljani in Svetovni dan snega,” še napovedujejo.


svetovni dan snega

Obisk dogodka bo za vse obiskovalce brezplačen. Brezplačno bo na voljo tudi izposoja športne opreme in strokovno vodenje posameznih aktivnosti.

Dogodek je organiziran pod strokovnim vodstvom športnih vaditeljev. Vsak sodelujoči otrok ali njegov zakoniti zastopnik se strinja, da otrok sodeluje na lastno odgovornost. Organizator ne odgovarja za nastale poškodbe ali za odtujitev opreme v času trajanja dogodka. Starš ali zakoniti zastopnik, s prijavo otroka na sodelovanje, dovoli javno uporabo fotografij in video posnetkov s prireditve.

Več na: Svetovni dan snega na Facebooku

(Visited 16 times, 1 visits today)