Prihaja Mednarodni sejem obrambe, varnosti, zaščite in reševanja SOBRA

18. september, 2016

<![CDATA[6. Mednarodni sejem obrambe, varnosti, zaščite in reševanja, bo od 22. do 24. septembra v Gornji Radgoni predstavil opremo, znanje in najpomembnejše institucije, ki zagotavljajo obrambno pripravljenost, varnost državljanov ter zaščito in reševanje pri naravnih in drugih nesrečah.
S strokovnimi razstavami in posveti, s svetovanji obiskovalcem, dinamičnimi predstavitvami in izobraževalno – družabnimi prireditvami se na sejmu predstavljajo Ministrstvo za obrambo Republike Slovenije, Slovenska vojska, Policija, Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje ter Gasilska zveza Slovenije. Opremo za obrambo, varnost, zaščito in reševanje, namenjeno profesionalnim, prostovoljnim organizacijam in občanom predstavlja 100 poslovnih razstavljavcev iz 10 držav. Sejem bo svečano odprla Ministrica za obrambo, Andreja Katič.
Zanimivosti:

  • Policisti bodo demonstrirali spretnostne vožnje z motorjem, delo s službenimi psi ter poučevali občane o samoobrambi. Najmlajšim bo namenjen poseben vzgojni kotiček ‘Policija za otroke’.
  • Uprava RS za zaščito in reševanje bo obiskovalce seznanjala o varstvu pred naravnimi in drugimi nesrečami ter o osebni in vzajemni zaščiti. Najmlajše vabi v petek na lutkovno predstavo.
  • 23.9. bo za obiskovalce atraktivna in poučna tudi mednarodna gasilska vaja ‘Povezani v pomoč’, v organizaciji Gasilske zveze Gornja Radgona.
  • Gorska reševalna zveza Slovenije bo predstavila uporabo reševalne opreme in reševanje iz višin v urbanem okolju, s pomočjo tehnike, ki jo uporabljajo tudi za reševanje v gorah.
  • 24.9. bo atraktivna vaja policijskega helikopterja in policijske gorske enote.

]]>

(Visited 3 times, 1 visits today)