Prihaja Festival Lupa – bazar nevladnih organizacij

6. september, 2016

<![CDATA[
Festival LUPA je tradicionalna predstavitev slovenskih nevladnih organizacij. Vsako leto se na Lupinih stojnicah predstavi okoli 150, na Lupinem odru in pod njim pa na delavnicah ter v predstavah še preko 60 društev, zavodov in ustanov. Zdaj že tradicionalno prireditev prireja Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij (CNVOS), horizontalna mreža NVO, ki povezuje že skoraj 1000 različnih zvez in posameznih društev, zavodov in ustanov.

Dan, ko se bodo nevladne organizacije že petnajstič družile v velikem številu in svoje raznolike dejavnosti predstavile tako na odru kot na stojnicah, bo letos potekal 28. septembra.

Sprememba lokacije ob petnajstletnici
Letošna sprememba je, da se bo tradicionalni bazar s Prešernovega trga preselil na Breg in Novi trg. "Stojnice, na katerih se boste nevladniki predstavljali širši javnosti bodo ob celotni dolžini ulice, kot je to na novoletnem sejmu, recimo. Oder, ki pa bo obiskovalce v to nevladniško ulico pospremil še z dodatnim živim programom pa bo na spodnjem delu Novega trga,” pravijo na CNVOS.

Program in seznam udeležencev še nista znana, saj so prijave odprte še do nedelje, 11. septembra.

Foto: CNVOS
 ]]>

(Visited 4 times, 1 visits today)