Prestižna okoljska nagrada za slovenski prostovoljski center Parka Istra

12. junija, 2017
Foto: Park Istra

Prestižna okoljska nagraStrokovna komisija, ki izbira najboljše okoljske projekte v vsaki državi sveta, je letos podelila nagrado prostovoljcem Parka Istra.

Nagrado National Energy Globe Award 2017 Slovenia so utemeljili tako: “Prostovoljski center Istra nastanjuje in koordinira mlade prostovoljce s celega sveta, ki pomagajo domačinom k trajnostni usmeritvi z idejami, kot sta eko turizem in čiščenje nelegalnih odlagališč odpadkov.” Poudarili so tudi, da je pomembno, da delo načrtujejo v sodelovanju z lokalnimi prebivalci, ne pa le po svoji agendi.

Od leta 2013 že prek 55 tisoč ur prostovoljnega dela

Projekt Trajnostni park Istra je bil ustanovljen leta 2013. “Naš cilj je pomoč lokalnim skupnostim v socialno degradiranem zaledju Slovenske Istre. Projekt je v zadnjih štirih letih gostil že več kot 600 prostovoljcev iz 43 držav sveta. Zaledju Slovenske Istre smo tako podarili že več kot 55 000 prostovoljskih ur dela,” pravijo na centru.

Način dela Parka Istra je tak, da se tesno povežejo z lokalnimi organizacijami in domačini ter s prostovoljskim delom aktivno podpirajo njihove ideje in projekte. “Najraje podpremo projekte, ki imajo tudi dolgoročno pozitiven vpliv na lokalno okolje in so v dobro celotne skupnosti,” poudarijo. Projekt poleg pomoči lokalnemu okolju z izkušnjo dobrodelnosti in prostovoljskega življenja izobražuje tudi prostovoljce in domačine, ki z njimi sodelujejo

Skupaj je lažje in lepše

“Nagrada National Energy Globe Award je lepo priznanje projektu, ki želi s svojim delovanjem v Sloveniji širiti vrednote solidarnosti, sodelovanja in aktivnega državljanstva.  Če imate torej dobro idejo ali pa potrebujete pomoč, vam bomo v Parku Istra z veseljem pomagali. In to preprosto zato, ker je skupaj lažje in veliko lepše,” so zaključili ob prejemu nagrade.

Vir: parkistra.com

(Visited 18 times, 1 visits today)