Prenova pročelja Pionirske doma – s skupnostno izdelavo slike velikanke

5. september, 2017
Foto: Pionirski dom - Center za kulturo mladih‎ (FB stran)

“Zgradba, v kateri domuje Pionirski dom, Baragovo semenišče, že vrsto let potrebuje novo preobleko s svežimi in pravljičnimi barvami. Kdo jo lahko najbolj ustvarjalno obleče, če ne naši najmlajši umetniki?” pravijo organizatorji dogodka ‘Kdo bo Pionircu sešil srajčico?’

Z mentorji Pionirskega doma bomo 8. septembra tako lahko spoznavali različne inovativne likovne tehnike, ki jih bomo uporabili pri nastanku slike velikanke – obleke za Pionirski dom. Izdelano skupinsko delo bodo ob zaključku slavnostno pritrdili na pročelje stavbe.

“Bodite z nami, da skupaj ustvarimo veliko likovno umetnino, s katero bomo še poudarili pomembnost izobraževanja za kulturo in ustvarjalno pričeli novo šolsko leto v Plečnikovi zgradbi in kmalu tudi v prenovljeni stavbi na Komenskega 9,” vabijo organizatorji, MKL Knjićnica Bećigrad, Pionirski dom in MO Ljubljana.

Zabavali se bomo še ob poslušanju najboljših songov iz predstave Lena in Lenart, se naučili himno Pionirskega doma, poslušali pravljico Kdo je Vidku sešil srajčico ter spoznali nekaj cirkuških vragolij.
Na voljo bo veliko palačink, pijače in dobre volje.


Več na FB: Pionirski festival

(Visited 4 times, 1 visits today)