Praznik pomladi ta konec tedna v Svečini

16. marca, 2017

“Ob odhodu zime iz naših krajev in pričetku spomladanskih del v vinogradih, bo v Svečini potekal tradicionalni Praznik pomladi, ki ga organiziramo že 10 let,” vabita na prireditev Turistično društvo Svečina in svečinska vinska kraljica. Pomlad bodo pozdravili z dnevom odprtih vrat svečinskih vinskih kleti, kjer bo možno pokušati vina 15 vinogradnikov.

Dogodek, namenjen prepoznavnosti svečinskih vinogradnikov in njihovih vin bo 18. marca, 19. marca pa sledi Jožefova nedelja.

“V nedeljo, na Jožefovo, ko so bile priljubljene božje poti k njegovim cerkvam in so ljudi privlačili tudi Jožefovi sejmi, ki so bili vedno bogato založeni s suho robo, kovaškimi in drugimi rokodelskimi izdelki ter semeni vseh vrst, bomo ob kulturnem programu očedili našo vaško trto,” pravijo organizatorji.

Svečina z znamenitim srcem med vinogradi

Svečina je razloženo naselje v Občini Kungota, ob meji z Avstrijo, ki ga sestavljajo posamezne kmetije in zaselki. Širše območje Svečine je izrazito usmerjeno v vinogradništvo in sadjarstvo. Pri Svečinskem gradu se prične gozdna učna pot, ki se konča 422 mnm na razgledni točki Kopica. Tu pa med vinogradi poteka tudi znamenita pot v obliki srca.

V.B.

Vir: V Svečino na vino, Vinotour

(Visited 33 times, 1 visits today)