Praznični december v Novem mestu

13. december, 2016

<![CDATA[V zadnjih letih se Novo mesto ponovno uveljavlja kot center JV regije, ki združuje domače dobrote in pristno dolenjsko gostoljubje. Staro mestno jedro bo oživelo s praznično okrasitvijo, drsališčem, gostinsko ponudbo, pravljičnim mestom in brezplačnim koncertnim programom.
Drsališče na trgu

Od 5. decembra do konca starega leta je v Novem mestu postavljeno drsališče, ki privabi v mestno jedro veliko obiskovalcev. Vstop na drsališče je brezplačen, možna pa je tudi izposoja drsalk po simbolični ceni. V dopoldanskem času je drsališče namenjeno vrtcem in šolam, popoldan pa poleg drsalcev lahko ujamemo tudi kakšno hokejsko tekmo.
Pravljična dežela

od 16. 12. do 30. 12. med 16. in 19. uro
Za vse male in velike otroke bodo na glavnem odru potekale ustvarjalne delavnice, na katerih bomo ustvarjali izdelke za praznične dni. Vsak dan bodo potekale tudi plesne, glasbene, gledališke, lutkovne in druge prireditve.
Božični sejem

od 16. 12. do 23. 12. med 17. in 22. uro
Božični sejem je izbrana ponudba darilnih izdelkov, razdeljena na trgovski in živilski del. "Na voljo bodo izbrana božično-novoletna darila, rokodelski izdelki, okraski, peciva, igrače ipd. Sejem bo nadgrajen s pečenim kostanjem, kuhanim vinom, medico, domačo kulinariko. Poudarek bo na lokalnih proizvajalcih in artiklih, ki jih sicer ne najdemo v klasični trgovinski ponudbi,” poudarjajo na MO Novo mesto.
 

Dan pred božičnim večerom bo otroke na Glavnem trgu obiskal tudi Božiček z interaktivno predstavo. Na sveti večer pa bodo obiskovalci lahko obiskali maše polnočnice v obeh mestnih cerkvah in božični koncert na Glavnem trgu.

 
Slovo dedka Mraza v sodelovanju z Društvom prijateljev mladine Mojca

30. 12. ob 16. uri
V sodelovanju z DPM Mojca, ki obdaruje 5000 dolenjskih otrok, se bo Dedek Mraz poslovil še za eno leto in pri tem obdaroval vse otroke na Glavnem trgu. Pred prihodom dedka bo za otroke na ogled lutkovna predstava društva Lutkomotiva, za dedkom pa koncert skupine Party Boys.
 
Vir: novomesto.si]]>

(Visited 5 times, 1 visits today)