Pohorska kulinarična transvenzala

18. julij, 2019

Vzhodno Pohorje je bogatejše za nov zemljevid ter kartonček Pohorske kulinarične transverzale.

S kartončkom Pohorske kulinarične transverzale (ki je na voljo v slovenskem in angleškem jeziku) bodo obiskovalci degustirali pristne pohorske jedi v določenih kočah in hotelih. Ob vsaki degustaciji bodo prejeli žig in si z zadnjim žigom v kartončku prislužili brezplačno sladico pri ponudniku, pri katerem bodo odtisnili svoj zadnji žig iz potepanja po tem delu Pohorja.

Turistično društvo gostincev Pohorja je ob podpori občin (Mestna občina Maribor, Občina Hoče – Slivnica, Občina Ruše, Občina Slovenska Bistrica) v sodelovanju z Zavodom za turizem Maribor – Pohorje izdalo omenjeni zemljevid in kartonček kar je ena izmed akcij povezovanja vseh akterjev na tem delu Pohorja.

Izdali pa so tudi zemljevid s prikazom planinskih in kolesarskih poti, kakor tudi predstavitvijo naravne in kulturne dediščine Pohorja.

Z zemljevidom se bodo pohodniki in kolesarji lažje orientirali in s tem spoznali lepote tega dela Pohorja. Na zemljevidu so predstavljeni tudi ponudniki nastanitvenih obratov s kontaktnimi podatki in fotografije nekaterih naravnih znamenitosti vzhodnega Pohorja.

Vabljeni peš ali na kolesu v objem pohorskih gozdov in na bogato ponudbo pristnih pohorskih jedi.

Vir: slovenia.info

(Visited 10 times, 1 visits today)