Po več kot desetletju v Slovenijo ponovno prihaja avtomobilski salon

16. januarja, 2017
Foto: avtomobilski-salon.si

Gospodarsko razstavišče bo med 27. marcem in 2. aprilom 2017 gostilo 24. Avtomobilski salon Slovenije.

Prireditev se bo odvijala neposredno po sejmu Dom, zato bodo na voljo dodatne razstavne površine, organizatorji pa na več kot 12.000 kvadratnih metrih razstavnih površin pričakujejo med 80.000 in 100.000 obiskovalcev.

Poleg predstavitve najnovejših trendov iz področja avtomobilizma bo pester tudi obsejemski program. Na tehničnem paviljonu bodo potekali pogovori s strokovnjaki, ki bodo zajemali vse od varnostnih sistemov do izbire primernega vozila. Tematsko vodeni ogledi bodo obiskovalcem omogočili boljši vpogled v različne vidike vozil, strokovne razprave pa bodo z izbranimi strokovnjaki namenjene splošni in strokovni javnosti.

Lani Zagreb, letos Ljubljana

Na odločitev o organizaciji avtomobilskega salona v Ljubljani je vplivala tudi dobra izvedba salona v Zagrebu, ki je lani spomladi privabil 100.000 obiskovalcev. Hkrati zadnji dve leti raste tudi prodaja avtomobilov v Sloveniji, kar pozitivno vpliva na slovensko gospodarstvo. Organizatorji tako želijo novosti avtomobilske industrije predstaviti tudi v Sloveniji, neposredno za salonom v Ženevi. Nazadnje je sicer avtomobilski salon gostilo Celje leta 2006, zadnji salon v Ljubljani pa sega 17 let nazaj.

(Visited 18 times, 1 visits today)