Site icon Lupa portal

Po podnebnem še Štrajk za svobodno Muro

Pomurci imajo dovolj. V petek, 22. marca, gredo v Ljubljano in tam bodo jasno povedali, da je dovolj tridesetletnega šikaniranja prebivalcev ob Muri. Zahtevajo samo svoje pravice in ničesar na škodo drugih.

Vlada jih ignorira in se izmika izpolnitvi zaveze iz Koalicijskega sporazuma, da reko Muro zaščiti in da na njej ne bodo gradili hidroelektrarn. Zataknilo se je z menjavo ministra za okolje in prostor, ter z zavlačevanjem s strani ministrstva za infrastrukturo pod vodstvom Alenke Bratušek. Vsega tega imajo dovolj in zahtevajo od vlade, da ukrepa!

Pomoč dobrodošla z vseh koncev Slovenije

Zveza društev Moja Mura, ki je del kampanje Rešimo Muro, tokrat vabi vse Slovenke in Slovence na pomoč, pri bitki za svobodno Muro. V petek, 22. marca, na svetovni dan voda, se bodo ob 10.30 zbrali pred Državnim zborom v Ljubljani in jasno pozvali vlado, da nemudoma ukrepa in na redni seji vlade potrdi Uredbo za razveljavitev Uredbe za gradnjo 8 hidroelektrarn na Muri.

Z brezplačnim avtobusnim prevozom do Ljubljane

Pobudniki štrajka so organizirali brezplačne avtobusne prevoze. Odhodi avtobusov iz Murske sobote, Ljutomera, Radgone, Trat in Maribora v petek 22. marca ob 7. uri zjutraj.

Rezervacije za avtobus sprejemajo:

  • Gornja Radgona: 041 244 221, zd.mojamura@gmail.com
  • Trate: Muzej norosti, Trate, 031 238 877, info@muzejnorosti.eu
  • Murska Sobota: Tadej Törnar 040 585 717
  • Ljutomer: Lončarstvo Žuman 041 515 979.

Organiziran bo brezplačni prevoz tudi iz Zagorja ob Savi, odhod ob 8.30 z avtobusne postaje v Zagorju ob Savi. Zaradi velikega interesa so potrebne prijave (Dejan Kerin, 041 991 801).

Organizatorji pozivajo vse, ki se jim boste pridružili v Ljubljani, da svojo udeležbo sporočite na e-mail: zd.mojamura@gmail.com in okvirno število.

 

Vir: FB Moja Mura

(Visited 110 times, 1 visits today)
Exit mobile version