LOGO_LUPA_web

Plezanje za vse – mednarodni projekt v Planici

2. marec, 2018
Foto: Anže Čokl, vir: STO

Mednarodni projekt ‘Plezanje za vse’, pri katerem so moči, ideje in izkušnje združile planinske zveze Češke, Hrvaške, Italije, Madžarske, Slovaške in Slovenije, je sofinanciran s strani Evropske komisije, programa Erasmus+: Sport, Youth and EU Aid Volunteers.

Cilj projekta je spodbuditi – predvsem mlade – k aktivnejšemu ukvarjanju s plezanjem, alpinizmom, planinstvom in drugimi povezanimi športi ter nadgraditi mednarodno sodelovanje med državami. Ključna aktivnost so mednarodne izmenjave.

Planinska zveza Slovenije teden plezanja za vse organizira med 5. in 11. marcem 2018 v Planici s poudarkom na zimski alpinistični dejavnosti. Srečanje 90 udeležencev iz šestih držav bo priložnost za izmenjavo in nadgrajevanje znanja, iskanje idej za dodatno približanje plezanja in planinstva širši javnosti ter predstavitev slovenskih gora, znanja, tehnike in uspehov tujim alpinistom.

Večina alpinistične dejavnosti je načrtovana v gorah nad Planico in Tamarjem, v sredo, 7. marca 2018, pa bo dogajanje v dolini pod Poncami, zato vas vabimo, da začutite mednarodni utrip na delavnici turnega smučanja, ki jo bo v sodelovanju s podjetjema Dynafit in Elan vodil vrhunski alpinist Davo Karničar, strokovni sodelavec PZS in gorski reševalec Matjaž Šerkezi pa bo izvedel plazovno delavnico. Veseli bomo, če se nam pridružite ob 10. uri pred Nordijskim centrom Planica.

Vir: PZS

(Visited 5 times, 1 visits today)