Peš čez bivšo Jugo

11. maj, 2018
Foto: Alan Kosmač, Sidarta d.o.o., STO

Dva pohodnika iz Hrvaške sta se odločila, da bosta prehodila države bivše Jugoslavije. Pot bosta začela v Sloveniji, nato po Via Dinarici prehodila skoraj 1300 kilometrov do Albanije.

Pohodnik v Črni Gori
Pohodnik v Črni Gori

 

Kristijan Karlušić, 29, je, kot poroča Glas Istre, dolgoletni član planinske zveze ‘Glas Istre’ in planinske zveze Elektroistra. Poleg tega je tudi član zveze, ki promovira planinski turizem, Via Dinarica. Skupaj z njegovo ljubeznijo do pohodništva in planin ter sopohodnikom, bosta iz štartne točke, ki je Predjamski grad, odrinila na 1260 kilometrov dolgo pot prek Dinarskega gorovja.

Neretva
Neretva

Na poti ju čaka več težkih vzponov, med drugim na Velebit, Prenj, gorovje na Neretvo pa najvišji vzpon na prek 2.400 metrov v Črni Gori.

Velebit
Velebit

Prehodil bo Belo pot, ki je najtežja, a hkrati tudi edina v celoti prehodna. Poleg te po Via Dinarici vodita še Modra pot, ki sledi Jadranski obali, ter Zelena pot, ki večinoma vodi skozi gozdove in ima manj vzponov, primerna pa je tudi za kolesarje. Več o Via Dinarica poti na spletni strani Via Dinarica.

via dinarica

 

 

(Visited 5 times, 1 visits today)