Pekoča Izola: prihaja festival čilija

20. september, 2016

<![CDATA[Festival čilija in pekoče kuhinje bo v soboto, 24. septembra 2016 v Izoli, natančneje na Manziolijevem trgu in Ljubljanski ulici.

Na festivalu se bodo predstavili številni slovenski in tuji pridelovalci in predelovalci čilijev, vključno s ponudbo pekočih dobrot, poudarek bo seveda na pekočih omakah.
Čili – vrsta različno pekočih omak, vrsta uspešnih slovenskih zgodb
V Sloveniji imamo nekaj zelo uspešnih zgodb proizvajalcev čili omak z zanimivi okusi pa tudi imeni blagovnih znamk. Glavni organizator in pobudnik Čiliade je skupaj z društvom Izolani ter Centrom za kulturo, šport in prireditve Gorki chili, ki na festivalu predstavlja tudi svojo pestro ponudbo. Na festivalu pa se bodo predstavili še Pekočko, Čili Frik, Čili Čar, Capričili, Fotrovi čiliji, Čiličen, Chilli King, Chili by Vrečar, B & G Chillies in Čili Pipp.

Kaj je za Eko deželo o svoji zgodbi povedal Tomaž Pipp, Čili Pipp? –> KLIK.

Kulinarični kotiček
Vzdolž Ljubljanske ulice bo od 14. ure dalje potekalo tekmovanje v kuhanju pekočih specialitet, ki jih bomo obiskovalci lahko tudi pokušali.
Ponudbo Čiliade bo letos bogatil tudi vonj po pekočih sirih, ki jih pridelujejo v ljubljanskem Društvu Pod kozolcem. V njem so združeni ljubitelji pristnega okusa, ki skrbijo za čim boljšo lokalno samooskrbo. Na tokratnem festivalu bodo predstavili kravje in kozje sire iz domače sirarne, obogatene s čilijem.


Pssst! Obeta se tudi kratko strokovno predavanja o pekočih paprikah in njihovih blagodejnih učinkih na zdravje in počutje.


]]>

(Visited 8 times, 1 visits today)