Otvoritev sezone: Rolanje v Bohinju

16. aprila, 2017
Foto: Aleš Zdešar, vir: slovenia.info

V nedeljo bo prvo spomladansko rolanje z ekipo Rolanje.eu. Tokrat bodo sezono začeli s potjo, ki so jo izbrali vsi, ki se udeležujejo skupinskih rolanj.

“V anketi, v kateri smo spraševali, kje bi v 2017 najraje rolali z nami, je največ glasov dobil ravno Bohinj. Zato se nam zdi prav, da skupaj otvorimo sezono v Bohinju, ki velja za eno prijetnejših rolerskih poti pri nas – tudi za začetnike,” pravijo na rolanje.eu. Opozarjajo, da je obvezna uporaba čelade, ostala zaščitna oprema pa tudi priporočena.

Lanski zaključek sezone - 100km rolanja v Kranjski Gori (Foto: rolanje.eu)
Lanski zaključek sezone – 100km rolanja v Kranjski Gori (Foto: rolanje.eu)

Ravninska pot, dolga do 20 km

Pot od Bohinjskega jezera do Bohinjske Bistrice in nazaj je dolga 15-20 km, poteka pa po asfaltirani kolesarski poti. “Pot je ravninska, srečamo se zgolj z dvema blažjima klančinama, ki pa do sedaj za nikogar nista predstavljali težave. Nazaj se bomo vrnili po isti poti,” pojasnjujejo organizatorji.

Za tiste z največ energije pa dneva po koncu rolanja še ne bo konec, saj se bosta druženje in športno udejstvovanje nadaljevala ob Bohinjskem jezeru. “Ob jezeru se bomo najprej malce okrepčali, najbolj pogumni se bodo lahko ohladili s skokom v jezero, možno pa si bo privoščiti tudi veslanje po jezeru ali kakšno drugo aktivnost,” zaključijo na rolanje.eu.

Ekipa rolanje.eu v Bohinju leta 2012


Zbor letošnjega rolanja je v nedeljo, 23. aprila ob 10:45 na parkirišču pri Kramarju.

Še več skupinskih rolarskih izletov na facebook strani rolanje.eu.

(Visited 14 times, 1 visits today)