Odprta nova sezona projekta Slovenija v gibanju 365

16. aprila, 2017

Od začetka meseca je odprt razpis za novo sezono nacionalnega projekta Slovenija v gibanju 365. Projekt združuje vse športno-rekreativne prireditve in redne vadbe širom Slovenije.

“Udeleženci se bodo lahko preizkusili v raznolikih športnih panogah in preizkusih v številnih krajih po vsej Sloveniji. Dogodki so namenjeni medgeneracijskemu povezovanju, poskrbljeno bo za različno telesno pripravljene osebe z namenom zadovoljiti vse okuse ljubiteljev športa in pritegniti tudi osebe, ki še niso redno telesno aktivne,” pravijo na Športni uniji Slovenije, ki poleg sofinanciranja športno-rekreativnega dogodka lokalnim izvajalcem nudi strokovno, organizacijsko in promocijsko podporo. Za organizatorje in lokalne izvajalce smo pripravili tudi številne ugodnosti, ki jih sproti dopolnjujemo.

Za vsakogar nekaj – na športnem koledarju

Posameznike in družine želijo spodbuditi k športnemu in aktivnemu življenjskemu slogu, kar pozitivno vpliva tako na telesno kot psihično zdravje posameznika. “Ne smemo zanemariti, da je šport tudi vse bolj pomemben dejavnik socialnega življenja človeka in sodobnih družin,” poudarjajo. Športna unija Slovenije izvaja omenjeni projekt tudi z namenom, da lokalnim izvajalcem športno rekreativnih dogodkov olajša organizacijo in izvedbo omenjenih aktivnosti, s čimer se viša tudi kvaliteta le teh.

Športni rekreativci lahko v že uveljavljenem spletnem koledarju športnih prireditev, vadb, izobraževanj www.slovenijavgibanju.si izberejo športno aktivnost zase ali za svojo družino, saj pester nabor prireditev in vadb nudi bogato izbiro za prav vse okuse in različno telesno pripravljene posameznike. “Prednost koledarja je v tem, da podaja informacije o raznovrstnih športnih dogodkih po vsej Sloveniji, s čimer ponuja posamezniku oziroma družini možnost zanimivega športnega izleta in udeležbe na lokalni prireditvi na drugem koncu Slovenije, ki je do sedaj še niso poznali,” zaključijo na Športni uniji Slovenije.

 

Vir: Športna unija Slovenije

(Visited 6 times, 1 visits today)