Odprta kuhna danes že stotič v Ljubljani

21. april, 2017
Foto: Odprta kuhna

Ekipa Odprte kuhne bo ta petek obeležila prav poseben trenutek – že stoto ljubljansko izvedbo najbolj priljubljene kulinarične tržnice pri nas. Ob tej priložnosti je projektu čestital tudi ljubljanski župan Zoran Janković.

Na Pogačarjevem trgu bo med 10. in 21. uro potekala že stota ljubljanska izvedba tega družabno-gurmanskega dogodka, ki je za marsikoga postal obvezen, slasten in sproščujoč uvod v konec tedna.

»Lani smo praznovali stoto Odprto kuhno na sploh, saj gostujemo tudi v Kopru, Novi Gorici in Celju, letos pa je tu že stota ljubljanska. Težko je verjeti, kako hitro je to minilo in koliko stvari se je v tem času zgodilo na slovenski kulinarični sceni, ki je v zadnjih nekaj letih dobesedno eksplodirala,« je pred dogodkom dejal Lior Kochavy, direktor.

Janković: “Odprta kuhna ob petkih združi ves svet”

Odprta kuhna je konec marca vstopila v svojo že peto sezono, ob stoti ljubljanski izvedbi pa ji je čestital tudi župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković: “Odprta kuhna na enem mestu poudarja in predstavlja točno to, kar Ljubljano dela najlepše mesto na svetu. To je prostor druženja, odprtosti, solidarnosti in prijateljstva, kjer ob dobri hrani in pijači živimo skupaj in spoštujemo različnost! Lahko rečem, da ob petkih Odprta kuhna na Pogačarjevem trgu zares združi ves svet! Organizatorjem Odprte kuhne čestitam ob 100. kuhanju in jim želim še veliko sončnih petkov!”

Prerasla svoje osnovno poslanstvo

Odprta kuhna je zagotovo močno prispevala k razvoju kulinarične scene v Ljubljani in drugod v Sloveniji, saj je na njej možnost predstavitve najširši javnosti dobilo že krepko več kot sto različnih ponudnikov, ki so v tem času pripravili že več kot tisoč različnih jedi. Hkrati je Odprta kuhna zagotovo pomagala pri umeščanju Ljubljane in Slovenije na svetovni kulinarični zemljevid.

Kot izpostavlja Petra Stušek, direktorica Turizma Ljubljana, je pestra in kakovostna kulinarična ponudba vedno pogostejši motiv prihoda turistov v Ljubljano: “Odprta kuhna v obliki priljubljene ulične prehrane ponuja tako tipično ljubljansko in slovensko, kot tudi bogato ponudbo mednarodnih jedi. A hkrati je že zdavnaj prerasla svoje osnovno poslanstvo, saj je mestno tržnico ob petkih spremenila v srečevališče različnih generacij domačinov in obiskovalcev ter postala manifestacija svetovnega trenda ‘live like a local’, kar je za turiste še posebej privlačno.”

Vir: Odprta kuhna

(Visited 4 times, 1 visits today)