Odmevna #nulapet akcija: podarite 0,5% svoje dohodnine nevladni organizaciji po svoji izbiri

9. december, 2016

<![CDATA[Na CNVOS z akcijo #nulapet promovirajo možnost, ki jo ima vsak, ki plačuje dohodnino v Sloveniji, da lahko do 0,5 % svoje dohodnine nameni nevladnim organizacijam.
Vsak davčni zavezanec lahko izbere do največ pet organizacij in s tem pol odstotka svoje dohodnine nameni za njihovo delovanje. Takšna donacija nas nič ne stane, saj gre teh pol odstotka sicer v proračun.
Gre za nevladne organizacije, ki delujejo v javnem interesu. Tako z donacijo prispevamo k boljši požarni varnosti, k pomoči ljudem, ki živijo v revščini, živalim, ki nimajo doma …

Na spletni strani dobrodelen.si najdemo vse informacije: od tega, komu lahko podarimo donacijo, do postopka, kako to storimo.

#nulapet poziv – izjemen odziv

"Preprost in zapomnljiv #nulapet je poziv tistim, ki svojega pol odstotka dohodnine ne namenijo nikomur. Akcija je nemudoma naletela na izjemen odziv, samo videe na omrežju Facebook si je v prvem tednu ogledalo več kot 50 tisoč ljudi,” pravijo na CNVOS.
Videe skupin MI2, Katalena in Modrijani, raperja Smaal Tokka, glasbenikov Jadranke Juras in Mihe Guština Guštija, televizijskega voditelja Jožeta Robežnika, radijskih voditeljev Denisa Avdića, Anje Hlača Ferjančič, Mihe Šaleharja, Tanje Kocman in Tima Koresa Korija, blogerja Ronija Kordiša, boksarskega prvaka Dejana Zavca, stand-up komika in pisatelja Boštjana Gorenca Pižame, ekip Kina Šiška in Mladinskega gledališča ter direktorja CNVOS Gorana Forbicija si je na Facebooku ogledalo že več kot 60 tisoč ljudi.
Če se tega še niste lotili, je zdaj pravi čas!]]>

(Visited 1 times, 1 visits today)