Čistilna akcija Triglavskega ledenika

21. avgusta, 2018
Foto: Daniel Ernst, www.slovenia.info

Organizatorji in partnerji akcije Očistimo naše gore bodo med 28. in 30 avgustom organizirali celovito čistilno akcijo na območju Triglavskih podov.

Očistili bodo okolico Triglavskega doma na Kredarici, težje dostopne predele pod sanitarijami doma in Snežno konto. S profesionalnimi alpinisti – gorskimi reševalci bomo poskrbeli tudi za čiščenje širšega območja Triglavskega ledenika in njegovih težje dostopnih predelov, v katerih so se tekom desetletij nabrali številni odpadki, ki so večino leta pokriti s snežno odejo. Akciji se bodo poleg profesionalnih alpinistov pridružili tudi planinci prostovoljci.

29. avgusta bo potekalo tudi čiščenje ledenika. Namen akcije in problematiko čiščenja težko dostopnih predelov sicer čudovitih slovenskih gora bodo ta dan v Triglavskem domu na Kredarici predstavili strokovni partnerji akcije, predstavniki Planinske zveze Slovenije, Gorske reševalne zveze Slovenije, Geografskega inštituta Antona Malika, Znanstvenoraziskovalnega centra Slovenske akademije znanosti in umetnosti (ZRC SAZU) in Triglavskega narodnega parka.

(Visited 9 times, 1 visits today)