Novi predsednik Mednarodne federacije Rdečega križa: “Prostovoljcem dolgujemo spremembo!”

9. novembra, 2017
Foto: IFRC

Predstavniki 178 nacionalnih društev Rdečega križa in Rdečega polmeseca, ki sodelujejo na generalni skupščini gibanja v Turčiji, med njimi sta tudi predsednik RKS dr. Dušan Keber in generalna sekretarka RKS Renata Brunskole, so 6. novembra izvolili novega predsednika Mednarodne federacije Rdečega križa in Rdečega polmeseca (IFRC). Med štirimi kandidati so izvolili Francesca Rocca, italijanskega odvetnika in humanitarca.

Po izvolitvi se je novi predsednik poklonil pogumu in predanosti prostovoljcev Rdečega križa in Rdečega polmeseca po vsem svetu, ki si po njegovem mnenju zaslužijo večjo podporo, zato bo med svojim mandatom posebno pozornost namenil prav zagotavljanju večje podpore prostovoljcem.

“Prostovoljcem dolgujemo spremembo in okrepitev naših zmogljivosti,” je dejal. “Vprašanje celovitosti in neoporečnosti gibanja je med prvimi stvarmi, ki se jim bom posvetil. To dolgujemo našim prostovoljcem, ki vsak dan tvegajo svoja življenja. Dolgujemo skupnostim, ki nas prosijo za pomoč, ko ne more pomagati nihče drug. In dolgujemo ljudem po vsem svetu, ki Rdeči križ in Rdeči polmesec vidijo kot znaka upanja.”

 

Vir: RKS

(Visited 5 times, 1 visits today)