Nove knjige Ivana Sivca: ljubezenska zgodba na gradu Tuštanj

27. marca, 2018
Foto: Grad Tuštanj, Peter Pirnat

Z začetkom pomladi je v Lukovici Ivan Sivec predstavil letos izdano knjigo Ne pozabi najine ljubezni. Ljubezenska zgodba med grofico Maksimilijano in grajskim vrtnarjem Lukom, ki  se dogaja na tem koncu Slovenije – na gradu Tuštanj pri Moravčah.

Ivan Sivec se je tudi za ta zgodovinski roman potrudil raziskati ozadje dogodkov pri čemer so mu bili v največjo pomoč bogati arhivi Pirnatovih z gradu Tuštanj. Predstavitve knjige se je udeležil tudi pravnuk literarnega junaka, Lukov pravnuk Peter Pirnat.

Foto: Igor Fabjan
Foto: Igor Fabjan

Pred kratkim je izšla tudi najnovejša Sivčeva knjiga »Kako se je Sivec pokvaril«, ki obuja spomine na služenje vojaškega roka in izgubljenega tovarištva. To je že 146-ta Sivčeva knjiga, s čimer je še enkrat več potrdil, da gre za trenutno najbolj ustvarjalnega slovenskega pisatelja.

Foto: Igor Fabjan
Foto: Igor Fabjan

Ivan Sivec se zgodovinskih romanov loteva temeljito tako, da njegove zgodbe slonijo na dejstvih in v preverjenih zgodovinskih okvirih. Loteva se tudi drugih žanrov, od mladinske literature,  biografskih in pustolovskih romanov, potopisov,  monografij… Najbolj prodajana je bila njegova prva knjiga – Pesem njenih zvonov. Z več ponatisi je izšla v 20.000 izvodih. Po mladinskem pustolovskem romanu Pozabljeni zaklad je bil posnet zelo dobro gledan celovečerni film. V filmsko produkcijo pa so zašle tudi zgodbe iz serije knjig Srečna družina. Večkrat nagrajeni pisatelj je bil med drugim tudi dolgoletni sodelavec Radia Slovenija.

 

Igor Fabjan

(Visited 22 times, 1 visits today)