Nova slovenska aplikacija za pametno prehranjevanje

7. avgusta, 2017

kroznik

Izšla je mobilna aplikacija Prehranski Navigator Plus, ki omogoča vpogled v to koliko vode je uporabnik zaužil s hrano ter poda oceno koliko vitaminov in mineralov je zaužil tekom dneva.

Aplikacija deluje kot osebni svetovalec, saj na osnovi podatkov, ki jih uporabnik vnese o sebi preračunava potrebe njegovega telesa in ga informira kaj izbrani stil prehranjevanja prinaša na dolgi rok.

Priporočila stroke in slovenske jedi

“Gre za nadgrajeno različico aplikacije, ki je na podlagi podatkov, ki jih je vnesel uporabnik (zaužita hrana, zahtevnost dela, fizična aktivnost v prostem času, številu ur spanja itd.) že do sedaj preračunavala priporočene vrednosti in uporabniku pomagala sestaviti obroke tako, da je dosegel priporočila. Preračuni so pripravljeni v skladu s priporočili programa CINDI in ob upoštevanju vseh pravil dietetične stroke,” zagotavlja ekipa ustvarjalcev Prehranskega navigatorja.

Aplikacija je v slovenskem jeziku, v naboru hrane ima slovenske jedi, bolj zahtevni uporabniki pa lahko aplikacijo nadgradijo s knjižnico lastne hrane.

Voda, vitamini, minerali …

vnos-vitaminov-mineralov-na-daljše-obdobjeZ aplikacijo je lažje spremljati tudi količino zaužite vode – aplikacija preračuna koliko vode je bilo zaužite s hrano in tako uporabnika vzpodbuja k zaužitju razlike, ki je še potrebna za doseg priporočene količine. Že manjša dehidriranost je razlog za upad koncentracije in posledično mora posameznik vložiti mnogo več energije v pisanje, učenje, delo.

“S tem, ko ima uporabnik vpogled v to ali zaužije zadosti mineralov in vitaminov pa je le korak od tega, da si z nekaj spremembe pri jedilniku zagotovi boljše počutje in odpornost ter posledično zmožnost, da uživa v priljubljenih aktivnostih. V aplikacijo je vključen mini priročnik o vitaminih in mineralih, kot tudi podane vse informacije o strokovnih priporočilih dietetikov,” še pojasnjuje ekipa.

Aplikacija je pripravljena tako, da se lahko bolj zahtevni uporabniki odločijo za nadgradnjo in sistematično spremljanje vnosa hranil v izbranem obdobju in na podlagi tega odločajo o kreiranju svojih jedilnikov oziroma prehranjevalnih navad.


Aplikacija je na voljo brezplačno na Google Play oziroma iTunes strani.

(Visited 15 times, 1 visits today)