LOGO_LUPA_web

Noč knjige tudi letos s številnimi dogodki

18. april, 2017

Odkar je Unesco 23. april proglasil za svetovni dan knjige, ga slavimo po vsem svetu, zadnja leta tudi ponoči. S knjižnim ponočevanjem so začeli v Nemčiji, ZDA, Veliki Britaniji in na Irskem. Od leta 2014 pa je Noč knjige zaživela tudi v Sloveniji.

Noč, ko knjiga pokaže svojo moč

Mednarodni dogodek, ki knjigo in branje postavlja na piedestal gradnikov zdrave družbe, nagovarja vse generacije bralcev. Na prav posebno noč, ko knjiga pokaže svojo moč, se po Sloveniji zvrsti plejada dogodkov, usmerjenih k dvigovanju zavesti o branju, opogumljanju duha in bistrenju pogleda.

To noč naj knjige in njihove bralce obsije zvezdna svetloba, kajti:
“Šele ponoči izveš
koliko zvezd
je vrh neba.
Koliko bratov čutiš
sredi srca.”
(Srečko Kosovel)

Številni organizatorji dogodokov – lani se je Noči knjige udeležilo prek 100 tisoč ljudi

“Še posebej nas veseli, da slovenski deležniki na področju knjige znamo stopiti skupaj, da so prireditelji po vsej deželi tako širokosrčno posvojili in udejanjili idejo Noči knjige ter da je z vero v skupni cilj mogoče tudi (skoraj) nemogoče,” pravijo nosilci projekta, Javna agencija za knjigo Republike Slovenije ter Založba Sanje.

Lani se je v projektu Noč knjige 2016 za knjigo združilo prek 300 organizatorjev, ki so pripravili blizu 350 dogodkov v 124 slovenskih krajih od Goričkega do Pirana in še malo onkraj, udeležilo pa se jih je več kot 100.000 ljudi. “Prepričani smo, da bo tudi Noč knjige 2017 povezala organizatorje in udeležence tega dogodka v viru ustvarjalnosti, radovednosti, koprnenju po lepem in praskanju po bolečem – v knjigi,” še pravijo organizatorji.


Več na: nocknjige.si ali na brezplačni aplikaciji: app.nocknjige.si

(Visited 4 times, 1 visits today)