Nazaj h koreninam! Nazaj k naravi! Nazaj k pristnim okusom, pravim zgodbam in temeljnim barvam.

29. septembra, 2016

<![CDATA[Letošnji Jestival okusov in umetnosti nas bo popeljal nazaj v čas. Čas, ko smo spoštovali in cenili zdravo, naravno, pristno in temeljno … tako v kulinariki, kot v umetnosti, naravi in sobivanju vseh.
Na letošnjem Jestivalu bodo vaše brbončice na preizkušnji! Pokusili in ocenjevali boste domače marmelade, ki jih pridne gospodinje kuhajo preko leta in s tem sodelovali v nagradni igri „Naj domača marmelada Jestivala“. Pokusili in ocenili boste sire iz doline Soče, ki jih pridni sirarji izdelujejo v planinah nad reko Sočo. Pokusili boste jedi iz avtohtone Soške postrvi in drugih sladkovodnih rib, ki bodo “zaplavale” z izbranimi slovenskimi vini. Pokusili boste lokalno pivo, kavo in zeliščne likerje. Doživeli boste ustvarjalno “valovanje” umetnice in oblikovalke stekla Tanje Pak v sodelovanju z vrhunsko kuharsko mojstrico Ano Roš.
Poleg bogate ponudbe na stojnicah, ki se bodo šibile pod dobrotami, pridelki in izdelki, se boste lahko udeležili predavanj, degustacij, ocenjevanj … Zvezda dneva pa ostaja tradicionalna sladica Kobariški štrukelj.]]>

(Visited 36 times, 1 visits today)