Natečaj »Postani Donavski umetnik 2017«

10. april, 2017

Ministrstvo za okolje in prostor in Svetovno združenje za vodo – GWP Slovenija, skupaj s partnerji Zavodom RS za šolstvo, Društvom za proučevanje ptic in varstvo narave – ob dnevu Donave, 29. juniju, spet pripravlja natečaj »Postani donavski umetnik«. Letošnja tema ima naslov »Naj bodo naše reke čiste«.

V natečaju lahko sodelujejo vse šole, ki ležijo v porečju reke Donave oz. njenih pritokov. Učenci lahko sodelujejo posamično ali v skupini, in sicer v starosti od 6 do 16 let. Ustvarijo lahko umetniško delo, ki bo izrazilo pomen in njihov odnos do reke. Izziv bo ustvariti 3D umetnino. Lahko je skulptura, mozaik ali kolaž, narejen iz materialov, ki jih najdemo v ali ob reki – naplavljenega lesa, trstičja, kamenja, cvetja, blata ali celo odpadkov! Motiv skulpture mora biti vezan na letošnjo temo – »Naj bodo naše reke čiste«. Tekmovanja se lahko udeležijo s skulpturo ali fotografijo skulpture, posneto ob vodi, v njenem naravnem okolju.

V letošnjem natečaju pa je predvidena tudi podkategorija, video. Pripravijo lahko eno-minutni video z močnim sporočilom v okviru teme natečaja. Lahko pa pripravijo oboje, da se vsebini povezujeta oziroma dopolnjujeta.

Več o natečaju TUKAJ.

(Visited 6 times, 1 visits today)