Namig za izlet: Začetek celinskega pokala v smučarskih skokih

7. julija, 2017
Foto: Ivo Zupan

Kaj če bi se namesto klasičnega izleta danes zvečer raje odpravili na športno prireditev? Danes in v soboto se s tekmama v Kranju zdaj že tradicionalno začenja sezona celinskega pokala v smučarskih skokih za novo sezono. Prijavljenih je 70 skakalcev iz 18 držav, kar je rekordna številka. Slovenska reprezentanca bo skupaj štela 14 članov na čelu s Petrom Prevcem.

109
Foto: Ivo Zupan

Člani A-reprezentance bodo nastopili na današnji, petkovi tekmi, ki se bo začela ob 19.45 uri pod žarometi, trening pa ob 17.30 uri. Poleg najstarejšega izmed bratov Prevc bodo na petkovi tekmi od Slovencev nastopili še Miran Zupančič, Rok Justin, Rok Tarman, Nejc Dežman, Tilen Bartol, Timi Zajc, Matjaž Pungertar, Tomaž Naglič, Andraž Pograjc, Žiga Jelar, Bor Pavlovčič in Aljaž Vodan.

252
Foto: Ivo Zupan
124
Foto: Ivo Zupan

Na sobotni tekmi bo, kar je postalo znano po današnji kvalifikacijski tekmi v Kranju, Petra Prevca zamenjal Andraž Modic. “Tekma v Kranju je prišla kar hitro, zdaj ko pomislim malo bolje. Če ne bi pogledal na koledar, bi mislil, da smo šele nekje konec maja ali v začetku junija. A nič hudega, tekma bo zelo dobrodošla, da vidim, kako se na pritisk tekme odzoveta glava in telo. Vesel sem, da bom prvič letos nastopil prav na domači skakalnici, saj je vzdušje zato malo bolj sproščeno, pravo za vstop v novo sezono,” je povedal Peter Prevc, ki je lani zanesljivo dobil obe tekmi v Kranju.

Foto: Slovenska smučarska zveza
Foto: Arhiv SZS

(vir: Smučarska zveza Slovenije)

(Visited 10 times, 1 visits today)