Site icon Lupa portal

Nakupujmo skupaj za 6. rojstni dan pripravlja praznično pogostitev

Vir: Nakupujmo skupaj

Barbara Rudolf

Praznovanje rojstnega dne samooskrbne iniciative Nakupujmo skupaj, bo v sredo, 19. decembra, med 14.30 in 18.30 uro. Organizatorji skupaj s ponudniki pripravljajo praznično pogostitev, ki bo tržnico v Šiški (Drenikova 35, Ljubljana) spremenila v prijetno druženje z domačimi ponudniki ekološke in lokalne hrane ob polno obloženi mizi dobrot in prijetni glasbi.

Kako pravzaprav poteka projekt Nakupujmo skupaj?

»Poenostavljeno bi lahko rekli, da gre za t. i. tržnico po naročilu, kjer si kupci vnaprej rezervirajo ekološke in lokalne pridelke po znižani, skupinski ceni. Na drugi strani pa kmetje/ponudniki zaradi vnaprejšnjih naročil točno vedo, kaj in koliko vsega morajo prinesti s seboj na tržnico,« povedo v samooskrbni iniciativi Nakupujmo skupaj. Vsi v ekipi se zato vsak sleherni dan trudijo podpreti lokalno slovensko pridelavo, na drugi strani pa kupce ozavestiti, da je lokalno pridelana hrana bolj zdrava in kakovostnejša.

Vir Nakupujmo skupaj
Vir Nakupujmo skupaj

In za mnoge najpomembnejše – da se je da dobiti tudi ugodnejše. Toda le, če se združujemo in sodelujemo skupaj, brez nepotrebnih posrednikov in visokih marž.

Lokalna ponudba po sprejemljivi ceni

Na tržnici v Šiški najdete različne pridelke in izdelke z ekološkim in Demeter certifikatom, pridelke v ekološki preusmeritvi oziroma brez uporabe fitofarmacevtskih sredstev, izjemoma pa tudi pridelke iz integrirane pridelave. V obliki skupinskega nakupa lahko vsak član v skupini naroča različne vrste ekoloških in lokalnih živil, od sezonske zelenjave in sadja, semen, moke, žit in žitnih kosmičev, meda, mlečnih izdelkov iz kozjega, ovčjega in kravjega mleka, kot so sveži sir, jogurt, skuta itn., hladno stiskanih olj in še marsikaj drugega. Cilj projekta niso brutalni popusti, ki so lahko tudi zavajajoči, saj bi to lahko razvrednotilo kakovost omenjenih živil, temveč doseči sprejemljivo ceno na dolgi rok, tako za kupce kot tudi ponudnike.


Več informacij o samem projektu in skupinskem nakupu najdete na spletni strani www.nakupujmoskupaj.si.

(Visited 90 times, 1 visits today)
Exit mobile version