Najuspešnejši v alpinizmu, športnem in lednem plezanju ter turnem smučanju v letu 2017

1. februarja, 2018
Najuspešnejša športna plezalca 2017 Domen Škofic in Janja Garnbret (foto Irena Mušič Habjan

Planinska zveza Slovenije je na alpinistično-plezalnem večeru 31. januarja na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani podelila priznanja za vrhunske dosežke v alpinizmu, športnem in lednem plezanju ter turnem smučanju za leto 2017.

France Zupan in Rado Kočevar, prejemnika priznanja za življenjsko delo v alpinizmu (foto Irena Mušič Habjan)
France Zupan in Rado Kočevar, prejemnika priznanja za življenjsko delo v alpinizmu (foto Irena Mušič Habjan)

Za življenjsko delo v alpinizmu so se poklonili Radu Kočevarju in Francetu Zupanu, Anastasija Davidova je postala najuspešnejša alpinistka in Aleš Česen najuspešnejši alpinist, Nives Meroi in Romanu Benetu so podelili zlati častni znak PZS. Najuspešnejši športnoplezalni par ostajata Janja Garnbret in Domen Škofic, najuspešnejši ledni plezalec Janez Svoljšak in turni smučar Nejc Kuhar.

“Izredno ponosni smo na vas – če malo poenostavim – planince z vsemi panogami in disciplinami, ker odražate tisto, kar slovenstvo je – prijateljstvo, dober in primeren slovenski duh in, najpomembneje, tudi pri vaši dejavnosti, pravilen in cenjen odnos do narave. Tisti, ki dosegate vrhunske rezultate, to izražate še z večjim samoodpovedovanjem, treniranjem in vsem, kar je potrebno za dober rezultat. Posebej me veseli, da boste v letu 2020 s športnim plezanjem sestavni del olimpijske družine in zanesljivo napovedujem odličen rezultat,” je v pozdravnem nagovoru povedal Bogdan Gabrovec, predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez.

Več na spletni strani PZS.

(Visited 98 times, 1 visits today)