Nadgradnja čistilne naprave Domžale – Kamnik: s sodelovanjem občine izkazale odgovornost do okolja

3. novembra, 2016

<![CDATA[ V Javnem podjetju Centralna čistilna naprava Domžale – Kamnik so konec oktobra odprli nadgrajeno čistilno napravo, ki je tako po zmogljivosti postala četrti največji sistem za čiščenje odpadne vode v Sloveniji.
Gre za enega največjih ekoloških projektov šestih občin lastnic, ki so z odličnim medsebojnim sodelovanjem izkazale svojo ozaveščenost in odgovoren odnos do socialnega in naravnega okolja. Slavnostna govornica na otvoritvi je bila ministrica za okolje in prostor Irena Majcen, ki je skupaj s šestimi župani obeležila uspešen zaključek tega projekta.

Nadgradnja po najnovejših čistilnih tehnikah v svetu

Centralno čistilno napravo na lokaciji v Domžalah že od leta 1980 upravlja Javno podjetje Centralna čistilna naprava Domžale – Kamnik (JP CČN), ki s ciljem doseganja visokih ekoloških standardov in vsestranske sprejemljivosti v okolju sledi trajnostnemu razvoju na vseh področjih delovanja. ”
Nadgradnja naše CČN je bila vključena v skupni projekt Odvajanje in čiščenje na območju Domžale – Kamnik, ki se je operativno začela izvajati junija 2014, ko so občine lastnice podpisale pogodbo z izvajalci,” je na odprtju povedala direktorica Marjeta Stražar in poudarila, da kot celota ta nadgradnja predstavlja zadnje stanje tehnike čiščenja odpadnih voda v svetu. Z nadgradnjo je dosežen boljši učinek čiščenja in vsi parametri na iztoku v reko Kamniško Bistrico so pod mejnimi dovoljenimi vrednostmi.]]>

(Visited 8 times, 1 visits today)