Nacionalni teden prostovoljstva: osrednji dogodek v Ljubljani, slovesnost v Gornji Radgoni

1. maj, 2017
Foto: www.filantropija.org

Namen Nacionalnega tedna prostovoljstva, ki bo letos potekal od 15. – 21. maja, je praznovanje prostovoljstva, druženje prostovoljcev, povezovanje med sodelujočimi organizacijami in predstavitev prostovoljstva ter prostovoljskih organizacij.

V tem tednu potekajo številni lokalni dogodki po različnih krajih Slovenije in vključujejo tako okrogle mize na aktualne teme povezane s prostovoljstvom kot predstavitve organizacij ter druge dogodke.

Letos je Nacionalni teden prostovoljstva podnaslovljen s “Prostovoljstvo kot prostor vključevanja”.

Veseli dan prostovoljstva

Osrednji dogodek bo potekal 16. maja na Prešernovem trgu v Ljubljani, kjer se bodo ponovno zbrale prostovoljske organizacije in proslavile svoje delo na Veselem dnevu prostovoljstva. Prostovoljske organizacije se bodo predstavile na stojnicah s spremljajočim animacijskim programom in tako z dodatnimi aktivnostmi popestrile dogajanje. Predstavile se bodo organizacije s socialnega in kulturnega področja, ekologije in trajnostnega razvoja, humanitarne dejavnosti, športa, izobraževanja, mladi, šole, starejši, ki s svojimi aktivnostmi prispevajo za bolj prijazno in vključujočo družbo.

“Tudi v letošnjem letu pričakujemo okoli 80 prostovoljskih organizacij in več kot 500 prostovoljcev iz cele Slovenije,” so povedali na Slovenski filantropiji. Dogodek že tradicionalno poteka pod pokroviteljstvom župana Mestne občine Ljubljana in ga obišče do 2000 obiskovalcev.

Slovesni dan prostovoljstva

18. maja bo Občina Gornja Radgona, ki je prejela naziv Prostovoljstvu prijazno mesto, gostila Slovensko filantropijo in omogočila izvedbo Slovesnega dneva prostovoljstva. Na prireditvi bodo podelili nazive Junaki našega časa, Naj prostovoljec v javni upravi ter Prostovoljstvu prijazno mesto.

 

Vir: filantropija.org

(Visited 4 times, 1 visits today)