Na svetovnem plesnem prvenstvu prvič odmevala slovenska himna

12. januar, 2018
Foto: Rok Hlebš

Prve dni januarja je na Nizozemskem v mestu Veldhoven potekal World Country line dance festival, Veldhoven, Nizozemska, ki so se ga udeležili tudi Slovenci – in ne samo to – domov so prišli z nazivom svetovna in vice prvakinja. 

Vstop v novo leto 2018 si bodo člani plesne skupine Linera za vedno zapomnili. Tri članice plesne skupine so se pod mentorstvom idejne vodje skupine Marjane Petauer in ob podpori celotne ekipe podale na svetovno prvenstvo na Nizozemsko, na tekmovanje v kantri plesu v vrsti (World country line dance competition 2018). Barve Slovenije na tako velikem tekmovanju v tej zvrsti plesa še nikoli niso bile zastopane.

Foto: Rok Hlebš
Foto: Rok Hlebš

 

Slovenska štiriperesna deteljica se je iz tekmovanja vrnila s svetovno prvakinjo v social adult Živo Krajnik iz Kranja ter vice prvakinjo v kategoriji social silver Natašo Hlebš iz Škofje Loke. Na svetovnem prvenstvu je tekmovala tudi 15-letna Eva Hlebš, ki se je na podlagi rezultata na mednarodnem tekmovanju v Milanu prav tako uvrstila na svetovno prvenstvo in dosegla zelo zavidljiv uspeh v izredno močni konkurenci.

Foto: Rok Hlebš
Foto: Rok Hlebš

«Dočakali smo dan. Naša himna je donela na svetovnem prvenstvu! Ponosna sem na naše dosežke, ponosna na vsakega v plesni skupini Linera. Konkuriramo svetu in imamo drug drugega, da se podpiramo. Skupaj smo ustvarili zaklad in skupaj smo to, kar smo!«- Tako je ob tem dogodku povedala Marjana Petauer, idejna vodja skupine Linera

 

(vir: Ines Zabret, članica skupine Linera)

(Visited 6 times, 1 visits today)