Na Slovenski filantropiji so v okviru projekta Viški hrane razdelili že 5984 zdravih in toplih obrokov

3. avgust, 2017

Vsak osmi prebivalec našega planeta je lačen, vsak tretji pa trpi zaradi pomanjkanja hrane, in to kljub temu, da je proizvodnja hrane v današnjem času zadostna.

Na Slovenski filantropiji so v okviru projekta Viški hrane v prvi polovici leta 2017, s pomočjo prostovoljcev, v Mariboru in v Ljubljani razdelili kar 5984 zdravih in toplih obrokov. Pomoč je prejelo 143 posameznikov, v projektu pa je sodelovalo 31 prostovoljcev, ki so skupaj opravili 605 prostovoljskih ur.

“Viške hrane prejemam dve leti. Mnogokrat si tako dobrih sestavin, kot jih podarjeni obrok vsebuje, ne bi mogla privoščiti. Oba z možem sva izjemno hvaležna dobrim ljudem, ki hrano pripravijo in podarijo. Prav tako sva hvaležna Slovenski filantropiji in njihovim prostovoljcem, da jo razdelijo z nasmehom. To, da prejmeva topli obrok nama predstavlja žarek upanja v sicer žalostnem vsakdanu. S skupnimi močmi nama z možem omogočate, da se zopet počutiva dobro. Hvala, hvala in še enkrat hvala.”

Marija (uporabnica)

 

“Zelo mi je všeč, da ima projekt razdeljevanja viškov hrane dvojni pozitivni učinek. Na eni strani ne pride to tega, da je popolnoma užitna in odlična hrana zavržena. Po drugi strani pa doprinesemo k temu, da je zapolnjen majhen košček mozaika, ki človeku izboljša socialne razmere. S projektom sem zelo zadovoljna in vesela sem, da sem prostovoljka na Slovenski filantropiji.”

Neja (prostovoljka)

Na Slovenski filantorpiji se poleg prostovoljcem zahvaljujejo tudi partnerjem Dijaškemu domu Ivana Cankarja, Dijaškemu domu Maribor, Gostilni dela, Hostlu Celica, Miklavškim pekarnam, OŠ 8 Talcev Logatec, pekarni Dober Pek, restavraciji Radha Govinda, restavraciji Slorest, Supermarketu Tuš Ljubljana Vič in BTC, Waldorfski šoli Ljubljana, Waldorfski šoli Maribor in Svetovni kavarni SPUTNIK.

Vir: Slovenska Filantropija

(Visited 4 times, 1 visits today)