Na sejmu Medical bo predstavljen prvi koncept bionskega človeka v Evropi

6. februarja, 2017
Foto: womenshealthmag.com

Na sejmu sodobne medicine MEDICAL, ki bo v Gornji Radgoni od 6. do 8. aprila, bo predstavljen prvi razvojni projekt in koncept bionskega človeka v Evropi za izobraževalne namene bodočih inženirjev bionike.

Tehnološki svet medicine

V ta vse bolj pomemben podporni tehnološki svet medicine sodijo medicinske lutke za izobraževalne namene, medicinske bionske, biomimetične – pametne tekstilije (npr. povoji, ki se ne oprijemajo ran, da se rane hitreje zacelijo, umetne žile,…), podkožni in drugi bio-nano senzorji za hitri medicinski monitoring in analizo s pomočjo mobilnih aplikacij, pametne zapestnice, pripomočki za rehabilitacijo po možganski kapi, invalidski vozički z gosenicami, pametne opornice za invalide …

Sejem Medical bo primere najboljših praks slovenskih znanstvenikov in podjetij ter njihovega sodelovanja s tujino predstavil skozi strokovno razstavo in strokovni posvet.

Vodja projekta je Janez Škrlec, razvojna-raziskovalna dejavnost, član Sveta za znanost in tehnologijo Republike Slovenije, v sodelovanju s podjetjem INTRI d.o.o in Visoko šolo za bioniko na Ptuju.

Sejem Medical s številnimi naprednimi rešitvami na področju zdravja

Ob bioniki na področju medicine pa bo Medical 2017 ponujal tudi druge napredne izdelke in storitve s področja medicinske opreme in tehnologij, farmacije, alternativnih oblik zdravljenja, preventive, zdravih aktivnosti in bivanja. Poudarki bodo na inovacijah in novih tehnologijah v zdravstvu, celostni obravnavi pacienta, sodobni rehabilitaciji, ozaveščanju o zdravem načinu življenja v vseh življenjskih obdobjih (dolgoživa družba) ter proaktivni skrbi za zdravje na delovnem mestu. Država partnerica sejma bo Velika Britanija se bo predstavila s področjem preprečevanja okužb v zdravstvu.

Letošnja novost: naravna gradnja in oprema

Novost v razstavnem programu bo segment zdravega, sonaravnega bivanja s paleto izdelkov za naravno gradnjo in opremo bivalnih prostorov.

 

Vir: Pomurski sejem

(Visited 4 times, 1 visits today)