Na Rogli se je začel Svetovni kongres Ambasadorjev živali in narave

3. maja, 2018

Na Rogli se je začel svetovni kongres ambasadorjev živali in narave ‘Pogled skozi oči narave’. V štirih dneh se ga bo udeležilo 45 strokovnjakov iz 20 držav ter okoli 400 slušateljev.  Na 35 predavanjih in  12 delavnicah bodo skušali predstaviti svet živali, rastlin in narave nasploh.

Častni pokrovitelj kongresa je predsednik Borut Pahor, dogodek pa je podprlo tudi Ministrstvo za okolje in prostor.

Danes: Svetovno srečanje Tellington© Practitionerjev

Danes poteka srečanje o Tellington TTouch® delu iz celega sveta in z vseh področij. Vsaka država bo v obliki kratkega informativnega poročanja predstavila Tellington TTouch®  delo in enega od zanimivih Tellington TTouch® primerov (zgodbe) iz sveta človeka, živali ali rastlin. Nekateri predstavniki bodo prisotne popeljali tudi v Tellington svet dotikov (TTouch®).

horse-mare-2737149_640

Jutri: Mednarodna konferenca ‘Otroci in drugačni otroci z Naravo’

Namen srečanja je vpogled v svet integracije otroka z naravo. Prav zato je sam program sestavljen iz treh delov: predstavitev in poznavanj otroka in otroka s posebnimi potrebami; predstavitev in poznavanje narave in tretji del – načini integracije otroka z naravo, ki prinaša pozitivne, terapevtske in blagodejne učinke na otroka. Dobili bomo tudi odgovor, kdaj je žival ali narava lahko terapevt.

child-2779605_640

Sobota in nedelja: Svetovni kongres ambasadorjev živali in Narave

Namen kongresa zadnje dva dni je srečanje vseh somišljenikov, ki imajo radi ter spoštujejo naravo, si prizadevajo za njeno dobrobit ter bi želeli pridobiti čim več znanja in novih pogledov, z druženjem pa bi si lahko izmenjali izkušnje, mišljenja in poglede ter se povezali z enako mislečimi.

bird-3113537_640
Srečanje je namenjeno vsem, ki imajo radi in spoštujejo živali in naravo, bi želeli prispevati k njihovemu dobremu počutju, bi želeli vedeti več o tem, kako se živali počutijo in kako narava komunicira, slišati, kaj znanost pravi o živalih in bi se radi srečali z enako mislečimi ljudmi z vsega sveta.

Vir: destinacija-rogla.si

 

 

(Visited 12 times, 1 visits today)