Na Rogli bo drugo leto na sprehod vabila prva pot med krošnjami v Sloveniji

3. september, 2018
Foto: zrece.si

V Zrečah so konec septembra napovedali začetek gradnje prve poti med krošnjami v Sloveniji, ki jo bodo na Rogli odprli poleti 2019. Načrtoval jo je izkušeni arhitekt poti med krošnjami Josef Stöger po naročilu priznanega srednjeevropskega upravljavca poti med krošnjami Zážitková Akademie.

Župan Občine Zreče mag. Boris Podvršnik je pozdravil investicijo: “Prvi leseni razgledni stolp na Rogli je bil zgrajen leta 1934. S tem stolpom nadaljujemo tradicijo lesenih razglednih stolpov za obiskovalce. Od prvih zametkov turizma na Rogli smo do danes tu razvili smučišča, terme, kmečki turizem, pohodniške in kolesarske poti, kar je narekoval trajnostni turizem. Beseda Rogla v slovenščini pomeni razvejano gorsko sleme. Pot med krošnjami predstavlja najboljši način, da se ljudem pokaže lepota regije in turistične destinacije Rogla – Pohorje.”

Mag. Teo Hrvoje Oršanič, direktor Zavoda Republike Slovenije za varstvo narave, je povedal: »Zavod RS za varstvo narave in Občina Zreče sodelujeta že vrsto let. Turizem in varstvo narave lahko stopata vsak po svoji poti ali pa iščeta skupne poti. Dejstvo, da je zreško Pohorje v območju Nature 2000, je morda sprva predstavljajo kak kilometer smučarske proge manj, a so se pokazale številne možnosti in priložnosti za skupno sodelovanje. Na območju zreške občine smo skupaj z občino že izvajali in še izvajamo številne projekte. Strokovnjaki s področja turizma in naravovarstva nenehno sodelujejo in razširjajo svoje znanje. S potjo med krošnjami tako ustvarjamo vzorčni model, ki kaže, kako lahko stroka in turizem sodelujeta in sledita vsak svojim ciljem, čeprav je pot skupna. Mi bomo izvedli strokovni del. Najbolje pri tem pa je, da pri projektu sodelujemo že od samega začetka.«

Vir: zrece.si

(Visited 2 times, 1 visits today)