Močna slovenska zasedba v pričakovanju svetovnega prvenstva v športnem plezanju

5. septembra, 2018
Močna slovenska plezalna in paraplezalna zasedba v pričakovanju svetovnega prvenstva v športnem plezanju Innsbruck 2018 (foto Manca Čujež)

Jutri se začne največji športnoplezalni dogodek letošnjega leta, na katerem se bo do 16. septembra v Innsbrucku pomerilo 700 najuspešnejših športnih plezalcev iz 65 držav, tudi slovenska reprezentanca v športnem plezanju in paraplezalna reprezentanca, ki letos znova nizata izjemne uspehe, zato v boj za svetovna odličja odhaja tako močna zasedba kot še nikoli do zdaj.

“S prvenstva bomo prinesli medaljo, in to ne samo eno!”

Svetovno prvenstvo Innsbruck 2018 v težavnostnem, balvanskem in hitrostnem plezanju ter kombinaciji vseh treh disciplin je najpomembnejša preizkušnja tega leta za slovensko reprezentanco v športnem plezanju, ki v Avstrijo odhaja močna kot še nikoli do zdaj.

“Na svetovno prvenstvo v Innsbruck bo odpotovala zelo velika ekipa, kar 17 tekmovalcev – 9 deklet in 8 fantov -, spremljali pa jih bomo trije trenerji in fizioterapevt. Prizorišče tekme je blizu, kar bomo seveda izkoristili, saj imamo malokdaj priložnost nastopiti v tako močni postavi,” je poudaril selektor in trener slovenske reprezentance v športnem plezanju Gorazd Hren, ki po vrhunski sezoni ne skriva visokih pričakovanj: “O ciljih je seveda vedno težko govoriti, saj nočem nikogar postavljati pod dodaten pritisk, a mislim, da tokrat res vsi vemo, da smo dobro pripravljeni, kar potrjujejo rezultati letošnje sezone. S prvenstva bomo prinesli medaljo, in to ne samo eno!”

Slovenijo bo v Innsbrucku zastopalo 17 članov slovenske reprezentance

Kot je razkril Hren, bodo v vseh posameznih disciplinah in kombinaciji tekmovali Janja Garnbret, Katja Kadić, Vita Lukan, Mia Krampl in Urška Repušič v ženski ter Jernej Kruder, Domen Škofic in Luka Potočar v moški konkurenci. Kot specialisti za težavnost na SP odhajajo Mina Markovič, Tjaša Kalan in Lučka Rakovec ter Martin Bergant in Milan Preskar, za balvane pa poleg Markovičeve še Tjaša Slemenšek, Gregor Vezonik, Anže Peharc in Zan Sudar. Tekmovalce bodo spremljali selektor in trener Gorazd Hren, trenerja Luka Fonda in Urh Čehovin ter fizioterapevt Peter Hribar.

 

Vir: PZS

(Visited 12 times, 1 visits today)