Mladinska izmenjava za razvijanje idej na področju trajnostnega razvoja

1. novembra, 2016

<![CDATA[Zavod Voluntariat išče udeležence za mladinsko izmenjavo »The butterfly effect«, ki se bo odvijala v Krškem med 27. januarjem in 3. februarjem 2017.
"Če si star/-a med 18 in 26 let ter zainteresiran/-a za razvijanje idej na področju trajnostnih oblik bivanja, imaš zelo veliko možnost, da se pridružiš skupini 25 mladih iz Madžarske, Latvije, Češke, Italije in Slovenije," pravijo.
Namen izmenjave je mladim nuditi možnost boljšega razumevanja vpliva naših vsakodnevnih rutin v globalnem kontekstu in jih vzpodbuditi h kritičnemu presojanju vzrokov in posledic teh rutin na družbo in okolje.
Vsebine, ki se jih bodo udeleženci dotikali, bodo  povezane s trajnostnim  razvojem, globalno soodvisnostjo, produkcijo dobrin in pravično trgovino. “S pomočjo metod globalnega učenja, interaktivnih aktivnosti, delavnic, razprav in učnih obiskov v etično in socialno odgovorne zadruge/podjetja bodo iskali in razvijali pozitivne prakse, ki jih boste lahko kot  posamezniki kasneje z lahkoto vpeljali  v svoje vsakodnevno ravnanje in lokalno skupnost,” pojasnijo na Zavodu Voluntariat.
Kot še dodajo, bosta nastanitev in hrana v celoti kriti, povrnjeni pa bodo tudi potni stroški v višini do 20 evrov.
Prijave zbirajo do 6. novembra na zavod-voluntariat.si.]]>

(Visited 12 times, 1 visits today)