Mednarodna konferenca o varnosti in zanesljivosti ESREL 2017 bo v Sloveniji

13. decembra, 2016

<![CDATA[

Slovenija bo po poročanju STA prihodnje leto gostila 27. mednarodno znanstveno konferenco o varnosti in zanesljivosti ESREL 2017, ki jo vsako leto organizira Evropsko društvo za varnost in zanesljivost (ESRA). Dogodek, ki povezuje gospodarstvo in znanost z omenjenih področij, bo potekal pod vodstvom Marka Čepina z ljubljanske fakultete za elektrotehniko.

Konferenca bo zajemala teme, kot so modeliranje nesreč, zanesljivost človeka, modeliranje vzdrževanja, simulacije v varnosti in zanesljivosti. Zajela bo področja letalstva, kemične industrije, gradbeništva, energetike, informacijskih tehnologij, transporta, jedrske industrije, naftne in plinske industrije itd.

Kot je za STA dejal Čepin, ki je že dolga leta aktivni član v društvu ESRA ter vodja skupine za ocenjevanje tveganja, je konferenca namenjena raziskovalcem s področij, pri katerih sta varnost in zanesljivost pomembna. To velja v prvi vrsti za letalsko industrijo in jedrske elektrarne, kjer sta se varnost in zanesljivost prvotno razvila, je pojasnil.

Vir: STA

]]>

(Visited 9 times, 1 visits today)