LOGO_LUPA_web

Med 50 top veganskih restavracij tudi ljubljanska Kucha

8. julij, 2019
Foto: Kucha

Veganske restavracije se po Evropi in tudi pri nas širijo kot gobe po dežju. Kjer je povpraševanje, je tudi ponudba. Agencija Big 7 travel je pripravila lestvico 50 najboljših veganskih restavracij v Evropi, nanjo se je uvrstila tudi nova ljubljanska restavracija Kucha, k v svojem konceptu ponuja tudi prodajo delikates, ob sobotah pa se v njihovih prostorih odvija tržnica z lokalnimi ponudniki.

Za izbiro je bilo pomembno, kot so zapisali v sporočilu za javnost, da so restavracije predane rastlinski hrani, trajnostnim in sezonskim menijem. Glasovali so bralci iz njihove skupnosti – kar 1.5 milijona – in strokovna žirija. V skupno razvrstitev so zajeli tudi odzive na blogih in v medijih.

Prvo mesto je pripadlo restavraciji Soul Kitchen v Torinu, sledita Great Bistro v Budimpešti in Pied a Terre iz Londona. Do 10. mesta sledijo še: Kopps, Berlin; Gemyse, Koppenhagen; Miss Saigon, Lizbona; Vegab, Krakow; Acorn v britanskem Bathu; Lucky Leek, Berlin in Joia, Milano.

Kucha je uvrščena na 25. mesto. “Kucha je mali biser sredi Ljubljane, ki uporablja skrbno izbrane lokalne in sezonske sestavine, iz katerih pripravljajo vrsto rastlinskih sirov, kruhov in omak, zelenjavne sklede in sendviče. Od gobove obare z belim vinom in timijanom do pice iz čičerike, hrana tu je fantastična,” so zapisali v opisu Kuche.

Vir: bigseventravel

(Visited 6 times, 1 visits today)